NK Pool gaat volgende fase in met nieuwe hoofdsponsor

De KNBB sectie Pool heeft een overeenkomst gesloten met ICT-consultancy Cavero als nieuwe hoofsponsor en naamgever van het Nederlands Kampioenschap Pool. De verbintenis is aangegaan voor drie jaar en geldt voor de NK’s in de disciplines 8-ball en 9-ball.  

Doel: samen met Cavero het NK verder doorontwikkelen, en tot hét jaarlijkse hoogtepunt van poolend Nederland maken

 

27 september 2024

NIEUWEGEIN/RIJSWIJK –

Krijn Schuurman, voorzitter van de KNBB sectie Pool: ”Drie jaar geleden hebben we besloten het NK Pool een flinke boost en meer allure te geven, voor zowel de spelers als het publiek. We hebben drie keer een prachtig NK neer kunnen zetten met publiek, prijzengeld en live-uitzendingen op tv. Daarmee hebben we de lat hoog gelegd voor onszelf. Ik ben daarom bijzonder blij dat we in Cavero een partner hebben gevonden met dezelfde ondernemersgeest en passie voor onze sport. Ik kijk ernaar uit de komende jaren, samen met Cavero, het NK tot hét jaarlijkse hoogtepunt van poolend Nederland te maken.”

Ook Willem La Riviere, directeur van de KNBB is enthousiast: “Na een positieve reactie eerder op een onderzoek naar een bedrijvenevent was ik een paar weken geleden op bezoek bij Cavero in ecosysteem “De Loods” in Rijswijk. Ik voelde bij binnenkomt meteen een goede vibe, de fantastische werk en event locatie, en de pooltafel met een paars laken in de huisstijlkleur van Cavero. In ons gesprek was direct sprake van gedeelde passie en wisselden we van gedachten hoe de sport naar een hoger plan getild kan worden. Ik vind het geweldig dat de uitkomst nu is dat Cavero en KNBB sectie Pool deze samenwerking voor het NK Pool aan gaan. De gedeelde passie zal zeker bijdragen aan mooie NK’s!”.

 

 

Over Cavero
IT consultancy Cavero werkt vanuit de overtuiging dat leuke, gemotiveerde en gespecialiseerde collega’s de basis vormen voor het succes van Cavero. Dit evenement past daar perfect bij. Roger Pels, oprichter en eigenaar van Cavero: “Binnen de ICT spelen veel professionals Pool en wint de sport terecht nog meer aan populariteit. Pool zit ook echt in het DNA van Cavero.  Vanaf dag 1 is het ook onderdeel van de onboarding en dagen we elkaar uit om ook daar het beste uit jezelf te halen. Een potje Pool is een goede manier om elkaar beter te leren kennen.

Wij ervaren een grote mate van wederkerigheid als Cavero bij de KNBB om samen een impuls te geven aan het NK voor de komende 3 jaar. Een uitgelezen kans om de zichtbaarheid van Cavero bij potentiële collega’s en opdrachtgevers en ons ecosysteem De Loods te vergroten en de sport als geheel nog breder te maken.”

 

 

Overeenkomst met Cavero markeert nieuwe fase & doorontwikkeling NK Pool
De nieuwe fase voor het NK Pool is mede ingegeven door het feit dat Jumbo, de vorige naamgevende sponsor van het NK, stopt met alle sportsponsoring. Dit heeft ertoe geleid dat de KNBB sectie Pool op zoek is gegaan naar nieuwe partner. We zijn iedereen van Biljart Evenementen Nederland, Harry Matthijssen en Henny Wezenbeek in het bijzonder, zeer erkentelijk voor de fijne samenwerking en de manier waarop we de afgelopen drie jaar samen ons nationale poolevent met grote stappen hebben kunnen laten groeien.

Met het sluiten van de overeenkomst borgen de KNBB en Cavero de verdere doorontwikkeling van het NK Pool. De gesprekken met andere potentiële sponsoren, zowel van binnen als buiten de poolsport, zijn nog gaande. De uitkomst van die gesprekken is medebepalend voor de hoogte van het prijzengeld. Hierover wordt zo snel mogelijk meer bekend gemaakt. De eerste subsponsor kan inmiddels worden bekend gemaakt, dit is Spoedkoerier.nl.

 

 

Praktische info over Cavero NK Pool 8-ball & 9-ball

De eindrondes van het Cavero NK Pool 8-ball en 9-ball zullen gespeeld worden op 10, 11 en 12 januari in De Loods in Rijswijk. De kwalificatierondes zijn op 14,15 en 21,22 december.

Kijk voor alle data op www.poolbiljarten.nl/agenda

 

 

Informatie

www.poolbiljarten.nl
www.poolbiljarten.nl/agenda

 

Sponsor & subsponsor Cavero NK Pool 8-ball & 9-ball

www.cavero.nl
www.dekennisloods.nl
www.spoedkoerier.nl 

 

Tekst: KNBB/Cavero
Foto’s tekenmoment: ©Cavero/Simone Karis
Foto NK Pool ©KNBB Sectie Pool/Rob Kleinjans

 

NK Poolbiljart Sponsoring/contract
Volg ons online