Glenn Hofman op prachtig podium in Survival

De 26-jarige Koreaan Myung Woo Cho is de winnaar geworden van de World 3-cushion Survival in Seoul. Hij werd gehuldigd met de hoofdprijs van 40.000 euro, Eddy Merckx werd tweede in de finale voor Tayfun Tasdemir. Glenn Hofman speelde een fantastisch toernooi en eindigde op het podium als vierde. Dick Jaspers werd in de voorselectie uitgeschakeld.

25 augustus 2024

SEOUL – De jonge Koreaan Myung Woo Cho, vorige week 26 geworden, is de winnaar van de World 3-cushion Survival in Seoul. Dat leverde het jonge Aziatische talent een hoofdprijs van 40.000 dollar op. In de finale met drie Europese spelers was Cho de beste voor Eddy Merckx, Tayfun Tasdemir en Glenn Hofman. Het toernooi werd volledig volgens het Survival systeem gespeeld. Blenn Hofman, die debuteerde, overleefde de selectiesronden naar de finale en speelde in dit mondiale gezelschap een hoofdrol.

Het slot van de finale was vooral een gevecht tussen Myung Woo Cho en Eddy Merckx, die in de score vrijwel gelijkop gingen. Kort voor het einde leidde Cho met 82 punten voor Merckx met 74. De Belg vocht zich nog terug tot 76-72, maar miste in die beslissende fase een klein driehoekje, waardoor Cho het kon afmaken.

De Nederlander Glenn Hofman, die debuteerde en zeer verrassend kon doordringen tot de finale, had de beste start n de finale en leidde met 43 punten voor Merckx en Tasdemir met 35 en Cho met 7 punten. In het verloop van de partij draaiden de rollen om en nam de Koreaan het initiatief met kleine series. Bij de pauze leidde Tasdemir nog met 41 punten voor Hofman en Cho met 29 punten. Het tweede part keerde in het voordeel van Cho en Merckx. Glenn Hofman had een minder sterk slot, waardoor hij naar de vierde plaats zakte.

 

 

De eindstand:

Myung Woo Cho 85 (gemiddeld 1.941, 40.000 dollar)

Eddy Merckx 69 (1.705, 25.000 dollar)

Tayfun Tasdemir 61 (1.588, 15.000 dolla

Glenn Hofman 25 (1.058. 10.000 dollar).

Het Survival systeem, voor de niet-kenners, wordt gespeeldmet 4 spelers tegenlijk aan tafel: twee keer 40 minuten mogen ze om beurten scoren en series maken. Bij een carambole komen 3 punten bij het totaal van de speler, 1 punt wordt afgetrokken van het totaal van de andere drie spelers. De winnaar is de speler die op het eind de meeste punten heeft gescoord.Zondagmorgen vroeg (Koreaanse tijd) werden de twee halve finales gespeeld met twee keer vier spelers aan de matchtafel. Eddy Merckx won de eerste wedstrijd met 96 punten voor Myung Woo Cho met 64. De twee spelers die werden uitgeschakeld waren Jung Hee Lee met 52 en Quyet Chien Tran met 28.

In de tweede halve finale was Tayfun Tasdemir de sterkste met 107 punten voor Glenn Hofman met 71. De andere twee, Jun Tae Kim met 43 en Torbjörn Blomdahl met 19, werden uitgeschakeld voor de finale.

Veel grote spelers uit de wereldranglijst, zoals Dick Jaspers, Quyet Chien Tran, Torbjörn Blomdahl, Marco Zanetti, Jung Han Heo, Haeng Jik Kim en Jun Tae Kim werden in een vroeger stadium uitgeschakeld.

Tekst: Frits Bakker
Foto: het podium van de Survival.

 

 

Hofman, Glenn Internationaal
Volg ons online