Therese op titeljacht in WK in Blois, Frankrijk

Therese Klompenhouwer doet volgende maand een poging om haar wereldtitel in het driebanden terug te veroveren. De vijfvoudige kampioene speelt het WK in Blois, waar ook Karina Jetten aan de start komt.

07 augustus 2024

BLOIS – In de Franse stad Blois aan de Loire wordt in september (10-12) gestreden om de wereldtitel driebanden voor dames. De Nederlandse Therese Klompenhouwer (41) gaat op zoek naar een nieuwe wereldtitel, die ze vorig jaar in Ankara moest afstaan aan de Koreaanse Shin Young Lee. De nieuwe wereldkampioene stapte direct na het winnen van de titel over naar de Koreaanse profbond PBA, waar ze tot nu toe geen successen kon behalen. Therese Klompenhouwer is vijfvoudig wereldkampioene. De tegenstand komt onder andere van de 50-jarige Japanse Yuko Nishimoto, die vorig jaar het zilver won in een Aziatische finale.

De Nederlandse Klompenhouwer, alleenheerser in Europa, won haar eerste wereldtitel in 2014 in Sinop (Turkije) en haar laatste tot nu toe in 2022 in Heerhugowaard (Nederland). Ze voert het Europese contingent aan in Blois, waar veel routiniers aan de start komen. De Belgische kampioene Danielle le Bruyn, net 67 geworden, is de oudste van het gezelschap. Ook Gülsen Degener, Karina Jetten, Helga Mitterböck, Ireana Michalkova, Magali Declunder, Yuko Nishimoto en de Colombiaanse Marcela Claudia Lalinde behoren tot de speelsters met grote ervaring. De Zuid-Amerikaanse Lalinde, een van de vier Colombiaanse vrouwen op het WK, was een van de uitblinksters in het WCBS toernooi dat vorige week in Polen werd gespeeld. De Koreaanse Ha Eun Kim is met 19 jaar de jongste van het WK in Blois.

Therese Klompenhouwer speelt in de voorronden tegen Johana Sandoval en Danielle le Bruyn. Yuko Nishimoto is tegenstandster van Karina Jetten en Litsa Mavridoglou.

De deelneemsters voor het WK in Blois:

Yuko Nishimoto, Japan

Therese Klompenhouwer, Nederland

Karina Jetten, Nederland

Danielle le Bruyn, België

Estela Cardoso, Spanje

Gülsen Degener, Turkije

Steffi Tram, Duitsland

Charlotte Sörensen, Denemarken

Litsa Mavridoglou, Griekenland

Helga Mitterböck, Oostenrijk

Sonia Livebardon, Frankrijk

Irana Michalkoval, Tsjechië

Claudia Lalinde, Colombia

Andrea Cardona, Colombia

Johana Sandoval, Colombia

Claudia Cifuentes, Colombia

Jackeline Perez, Peru

Ha Eun Kim, Korea

Jeong Hyeon Park, Korea

Ayaka Fukumoto, Japan

Makiko Inoue, Japan

Nhi Hoangyen Nguyen, Vietnam

Kien Tuong Phung, Vietnam

Magali Declunder, Frankrijk.

Tekst Frits Bakker

Foto Therese Klompenhouwer (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames Driebanden Klompenhouwer, Therese
Volg ons online