Inschrijving teamcompetitie pool seizoen 2024-2025 geopend

Alle inschrijvingen verlopen via Cuescore en de competities zijn te bereiken via deze website: Welkom - KNBB (knbbpool.nl)

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet, en graag vóór 31 augustus.

02 augustus 2024

Beste leden van de KNBB sectie Pool,

De voorbereidingen zijn weer getroffen voor een nieuw seizoen teamcompetitie Pool.

De 1e, 2e en 3e divisie van de landelijke teamcompetitie gaat weer van start op zondag 29 september. De startdatum van de Eredivisie wordt nog ingepland en de teamcaptains worden hierover binnenkort geïnformeerd. De startmomenten van de regionale competities zijn verschillend per regio/wedstrijdsecretariaat. Deze data worden vanuit de regio’s gecommuniceerd naar de teamcaptains.

Onderaan deze e-mail treffen jullie de link aan om de teaminschrijving te doen, maar graag eerst jullie aandacht voor een tweetal belangrijke wijzigingen. Deze wijzigingen zijn besproken op de ledenvergadering van 31 mei jl.

 

Break-format landelijke teamcompetitie

Het 9-ball breakformat wordt aangepast van 1-op-de-spot naar 9-op-de-spot. Dit geldt voor alle landelijke competities (divisies).

De afgelopen jaren heeft 9-ball zich doorontwikkeld, en met name met het break-format is internationaal veel geëxperimenteerd. We zien nu een stabiele situatie en nagenoeg alle toernooien (nationaal en internationaal) worden gespeeld met 9-op-de-spot. Er is overwogen om ook een break-box te hanteren en de 3-puntsregel, maar er is voor gekozen om dit vooralsnog niet breed in te voeren. Het complete break-format voor 9-ball wordt hiermee:

  • 9-op-de-spot
  • Winner break
  • Geen break-box
  • Geen 3-punts-regel (Eredivisie uitgezonderd)

Over een wijziging van het 9-ball break-format voor de regionale competities is nog geen besluit genomen. Hierover zal binnenkort een uitvraag worden gedaan richting alle leden.

 

Bonuspunt bij winst

Om een winstpartij (einduitslag tussen de 2 teams) bij de teamcompetitie te belonen wordt er 1 bonuspunt toegekend bij een winstpartij. Dit geldt voor zowel de landelijke als de regionale teamcompetitie.

Deze regel wordt geïntroduceerd om het team met meer winstpartijen meer te belonen, dus meer dynamiek en de winstpartij loont extra. Hierdoor wordt ook de kans verkleind dat een team met meer winstpartijen in het klassement niet op de 1e plaats staat. Dit betekent het volgende voor de concrete uitslagen:

  • 6-0 wordt 7-0 (regionaal) en 7-0 wordt 8-0 (landelijk)
  • 5-1 wordt 6-1 (regionaal) en 6-1 wordt 7-1 (landelijk)
  • 4-2 wordt 5-2 (regionaal) en 5-2 wordt 6-2 (landelijk)
  • 3-3 blijft 3-3 (regionaal) en 4-3 wordt 5-3 (landelijk)

De bovenstaande aanpassingen zullen binnenkort in de reglementen worden verwerkt.

 

En nu inschrijven maar!

Alle inschrijvingen verlopen via Cuescore en de competities zijn te bereiken via deze website: Welkom - KNBB (knbbpool.nl)

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet, en graag vóór 31 augustus.

 

Met sportieve groet,
KNBB sectie Pool

 

Neem bij vragen contact met ons op via Een ticket indienen : Helpdesk sectie Pool (knbb.nl)

PS – alle leden van de KNBB sectie Pool ontvangen binnenkort weer de factuur voor het lidmaatschap seizoen 2024-2025. Mocht je je lidmaatschap willen beëindigen doe dit dan zo snel mogelijk. Lees hier hoe je dit kunt doen: Hoe kan ik mijn individuele lidmaatschap beëindigen? : Helpdesk sectie Pool (knbb.nl)

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto: screenshot/still uit promovideo

 

Inschrijven Poolbiljart Teamcompetitie
Volg ons online