Vanavond halve finale play-offs op Kozoom

Vanavond, woensdag 29 mei, wordt de halve finale van de play-offs in de Kozoom league gespeeld. Team Eekhoorn en Cues&Darts treffen elkaar om 19.30 uur in De Eekhoorn in Oosterhout. De wedstrijd is live te zien op Kozoom.

29 mei 2024

OOSTERHOUT – Zes van de acht spelers die vanavond (woensdag) de halve finales van de play-offs spelen, zijn net teruggekeerd van de World Cup in Ho Chi Minh. Team Eekhoorn en Cues&Darts staan tegenover elkaar in De Eekhoorn in Oosterhout voor het laatste obstakel op weg naar de finale. De winnaar van deze wedstrijd (live op Kozoom vanaf 19.30) mag met SIS Schoonmaak strijden om de landstitel voor teams. De line-ups van deze halve finale hebben een hoog World Cup-gehalte. Ruben Legazpi (Cues&Darts) kwam als beste terug uit Ho Chi Minh met een plaats in de kwartfinales.

Cues&Darts won de eerste wedstrijd in de play-offs met 6-2  van Topsport Zundert en komt in dezelfde opstelling vanavond uit tegen Team Eekhoorn. Beide teams spelen met twee Nederlanders en twee buitenlanders. Ruben Legazpi en Pierre Soumagne spelen voor Cues&Darts, Nikos Polychronopoulos en Peter Ceulemans voor Team Eekhoorn. Glenn Hofman is de kopman bij Cues&Darts, Huub Wilkowski de nummer 4, bij Team Eekhoorn is Frans van Kuyk de nummer 3 en Jerry Hermans de nummer 4 van het team.

Het gezelschap dat aan de tafels komt, heeft in de World Cup aardig gescoord. Ruben Legazpi werd pas in de kwartfinales uitgeschakeld door de Turk Tolgahan Kiraz met 50-40. Nikos Polychronopoulos ging er in de beste 8 uit tegen Berkay Karakurt met 50-47.

Glenn Hofman, Ruben Legazpi, Nikos Polychronopoulos en Pierre Soumagne haalden het hoofdtoernooi in Ho Chi Minh, Peter Ceulemans en Huub Wilkowski werden uitgeschakeld in de voorronden.

Team Eekhoorn haalde in de reguliere competitie voor de Kozoom league 32 punten, Cues&Darts sloot de competitie af met 28 punten. Glenn Hofman was van de acht spelers de beste in moyenne met 1.821 in 19 wedstrijden. Ruben Legazpi eindigde met 1.808 in 15, Nikos Polychronopoulos met 1.803 in 15 en Peter Ceulemans met 1.553 in 21 wedstrijden.

Jerry Hermans (Eekhoorn) verwacht veel belangstelling en kijkt uit naar een wedstrijd die de kroon op het werk moet zijn. ,,Het is de mooiste wedstrijd van het seizoen, al hopen we natuurlijk allebei nog de finale te spelen tegen SIS Schoonmaak. Wij zijn lichtjes underdog, want Glenn Hofman en Ruben Legazpi zijn in een waanzinnige vorm. Maar alles is mogelijk in één wedstrijd, waarin alles op het spel staat.’’