Zilver voor Mika van Berkel op EK U19 Straightpool

Dat Nederland goed is in straightpool, dat is inmiddels bekend. Niels Feijen gaf onlangs nog het goede voorbeeld op het EK! Maar ook Mika van Berkel is zeer sterk in straightpool – zo bleek op dit EK U19 Straightpool nogmaals.

25 juli 2024

Podčetrtek, Slovenië - Zo won Mika nog niet lang geleden het NK Jeugd Straightpool, en was hij ook vorig jaar op het EK Jeugd deze zelfde locatie in Slovenië de sterkste. Mika ging dus als één van de topfavorieten dit EK Straightpool U19 in, en deze favorietenrol maakte hij meer dan waar.

Zonder ook maar één nederlaag, en met duidelijke overwinningen tegen Sonny Haegmans (100-43, winners qualification) en Felix Vogel (100-27, halve finale) en een zwaarbevochten op Juho Teittinen (100-94, kwartfinale), was er met Mika’s vorm duidelijk niets mis.

Dat gold echter ook voor zijn tegenstander in de finale, Riku Romppanen, die in deze finale met 47-100 de sterkste bleek.

Niettemin: een sterke prestatie van Mika van Berkel, die wederom zijn ongekende talent bevestigde, en een mooie start van TeamNL op dit EK Jeugd.

 



 

Alle info & links

Alle uitslagen van het EK Straightpool U19
Overzicht alle events EK Jeugd
Infopagina KNBB
Livestream Kozoom

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s/banner: EPBF
Video: EPBF

EK Jeugd/Junioren Poolbiljart
Volg ons online