Word opvolger van Yannick, Mika & Jolien! Try-Out Dagen Jong Oranje 2025

Drie try-out dagen voor de selectie van Jong Oranje 2025, de eerste try-out op 26 oktober in Amsterdam. Pooltalenten van maximaal 16 jaar gezocht!

15 oktober 2024

Het zal niemand ontgaan zijn: de Nederlandse pooljeugd heeft de laatste jaren ongekend goed gepresteerd, met als belangrijkste blikvangers Jolien Schuurman, Yannick Pongers en Mika van Berkel. Zomaar een bloemlezing uit het afgelopen jaar: Het goud voor Mika in beeld, Jolien Koningin van het EK Pool Jeugd, TeamNL in topvorm op EK Pool Jeugd, en Goud, Zilver, Brons op WK Jeugd: Yannick verslaat Mika in finale van WK.  Er was geen internationaal podium voor de jeugd, of hij was oranje gekleurd!

 


 

Maar regeren is vooruitzien, en het gaat erom dat Nederland ook in de toekomst toptalenten zal blijven afleveren. Vandaar dat wij in oktober, november en december drie try-out dagen organiseren om ons Jong Oranje Team te vullen met de pooltalenten van de toekomst.

Denk je dat je talent hebt, en zeker zo belangrijk: denk je dat je de wil hebt om het allerbeste uit jouw talent te halen? Wil je aanhaken bij de trend van record ledengroei voor pool? Ben je op de dag van de try-out maximaal 16 jaar oud? Wil je je laten zien aan de beste trainers? Denk je dat je op termijn het hoogste nationale of zelfs internationale poging zou kunnen halen?

Meld je dan aan voor één of meerdere van de Jong Oranje 2025 Try-Out Dagen, de eerste op 26 oktober in Amsterdam bij Poolcentrum Boven ’t IJ. Voor aanmelden en vragen kun je terecht bij Maarten Combrink: m.combrink@knbb.nl

Data: 26 oktober, 16 november, 23 december.
Eerste dag 26 oktober is in Poolcentrum Boven 't IJ 12:00 - 18:00 uur.
Kosten: inzet & enthousiasme :)
Leeftijd: maximaal 16 jaar
Aanmelden/vragen: m.combrink@knbb.nl

Ook kunnen de jonge talenten de training op deze try-outs gebruiken als voorbereiding op: EPBF Youth Tour (2/3 november), NK Jeugd 8-ball (23 november) en NK Jeugd 10-ball (28 december).

 



 

Gerelateerde artikelen

Overzicht artikelen pool jeugd/junioren
Overzicht artikelen pool TeamNL

Nieuwe koers pool topsportselectie
Dalende trend gekeerd: KNBB meldt fikse groeicijfers voor biljart, pool en snooker

 

Gerelateerde video’s
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst (2017)
Meet: The Next Generation (2016)
 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's & posters ©EPFB, Predator

Jeugd/Junioren Poolbiljart
Volg ons online