UMB zet via strategische alliantie met Caromball grote stap richting E-sports

Union Mondiale de Billard (UMB), de wereldbond van het biljarten onder de vlag van het International Olympic Committee (IOC), en Caromball.com, de meest realistische videogame voor biljartliefhebbers, kondigen met trots een historisch partnership aan. Doel: de introductie van een e-sports competitie binnen het carom biljart, en het stimuleren van de verdere ontwikkeling van de sport.

22 juli 2024

Als onderdeel van deze samenwerking zullen Caromball.com en de UMB nauw samenwerken om de wereldwijde groei van biljarten te promoten via vernieuwende digitale initiatieven, om online competitities op te zetten, en om strategische marketing in te zetten. Door het combineren van Caromball.com’s ervaring in online platforms met de UMB’s rijke historie en invloed in de mondiale biljartgemeenschap, hoopt deze samenwerking de sport te brengen naar nieuwe hoogten, en een nieuwe generatie biljartliefhebbers te inspireren.

 

 

Farouk Barki, UMB president: "We zijn heel blij te kunnen samenwerken met Caromball om zo de e-billiard gemeenschap te verbreden en om onvergetelijke ervaringen te creëren voor spelers en fans wereldwijd.”

Fernando Requena, UMB vice-president: “De introductie van carom billiard in de groep sporten die een omslag maken richting e-sports zal onze biljartsport promoten, en zal jongere spelers aantrekken.”

Het partnership tussen Caromball.com en de UMB zal leiden tot een serie online toernooien in 2025, met als hoogtepunt de eerste "UMB e-Carom World Championship" in 2026, een platform voor alle spelers om hun online biljartvaardigheden te tonen in deze wereldwijde competitie.

Jean-Michel Fray, Caromball CEO: "Deze strategische alliantie is een mijlpaal voor onze organisatie en bevestigt onze onophoudelijke toewijding om de biljartsport op een hoger plan te krijgen via vernieuwing en passie. We zijn actief op zoek naar sponsoren om ons te helpen op deze pioniersreis.”

 

 

Voor meer informatie over Caromball.com en de UMB, ga naar caromball.com en umb-carom.org.

 

Persbericht: UMB
Titel/vertaling: KNBB
Logo: Caromball
Video: Caromball
Foto samenwerking: UMB

Digitalisering
Volg ons online