TeamNL in Slovenië: Een mooie oogst

Prima eindbalans voor Nederland op het EK Pool: éénmaal goud, éénmaal zilver, tweemaal brons.

Een terugblik

20 juli 2024

Podčetrtek, Slovenië – Terwijl momenteel in Slovenië de Eurotour wordt gespeeld (met as we speak het toptalent Yannick Pongers in de halve finale), is het voor TeamNL nog een beetje nagenieten van het afgelopen EK op dezelfde plek. Met een mooie eindbalans voor Nederland op het EK Pool: éénmaal goud, éénmaal zilver, tweemaal brons.

Het beste zat aan het begin, met het goud voor Niels Feijen in het straightpool. Niels leek er zelfs een back-to-back overwinning van te maken, maar uiteindelijk bleef het in het 10-ball bij zilver.

 



 

Het was een heerlijke start voor TeamNL, al waren het tegelijkertijd de prestaties van één speler. Weliswaar was ook Jan van Lierop al dichtbij geweest in het straightpool, maar verder eremetaal bleef uit.

Hoe sterk TeamNL was, bleek in het Teams Event, waarin Nederland een geweldige wedstrijd speelde tegen Duitsland, en ook een prima kwartfinale tegen Portugal, waarin Yannick Pongers in het 8-ball Barbosa versloeg, en Niels voor Nederland maar weer eens zijn mentale kracht toonde door een 7-3 achterstand om te buigen naar een 8-7 winst - en daarmee de bronzen medaille binnensleepte.

 

 

Dat was dus medaille drie. Ook Jolien Schuurman was dichtbij een medaille, maar zij stuitte tweemaal op de ijzersterke Pia Filler.

 



 

Toch kwam medaille nummer vier er alsnog, voor Marc Bijsterbosch in het koningsnummer, het 9-ball. Sterker: Marc was zo dichtbij de finale! Na zijn fantastische winst op Francisco Sanchez-Ruiz in de kwartfinale, stond Marc Bijsterbosch met 8-6 voor tegen Mario He in de halve finale! Uiteindelijk werd het toch 8-9 voor Mario He.

Niettemin, prachtig brons voor Marc, en een fijne afsluiting van dit EK voor TeamNL – dat met vier medailles, waaronder eenmaal goud, ruimschoots aan de verwachtingen had voldaan.

 


 

Wilt u weten hoe het TeamNL in Slovenië is vergaan? Naast wedstrijdverslagen hebben wij ook enkele achter-de-schermen verhalen gemaakt. Een overzicht:

Achter de schermen van TeamNL: Vrolijk en vol energie
Achter de schermen van TeamNL: Net geen medaille
Achter de schermen van TeamNL: Grinden, en winnende keuzes blijven maken
Na goud nu zilver
“Terminator” Niels Feijen geeft TeamNL vliegende start op EK Pool: goud in het straightpool
EK Poolbiljart 2024: Meet the players
EK Poolbiljart: alle links naar uitslagen, livescores & livestreams

 

 

#TeamNL #teamnlbiljartpoolsnooker

 

Tekst: KNBB
Met dank aan: Maarten Combrink
Foto’s & banner: EPBF

EK Feijen, Niels Poolbiljart
Volg ons online