Seizoen KNBB Eredivisie Snooker van start zonder kampioen Amigio

Nieuwkomers zijn uitersten: Snooker Vlissingen en SV Groningen 

25 september 2024

Eén ding staat vast bij de start de KNBB Eredivisie Snooker '24/'25 op zaterdag 28 september: de eindwinnaar van vorig seizoen zal zijn titel niet prolongeren. Het team van veelvoudig landskampioen Amigio Maassluis is immers opgeheven, al vonden de boegbeelden René van Rijsbergen en Ameer Baksh onderdak bij PlusConsultants DSA Rijen, de nummer drie van vorig jaar. Die ploeg krijgt zo meteen de favorietenrol, samen met runner-up Westend! Zaandam. 

Westend! Zaandam, dat de voorbije seizoenen de eredivisie kleur gaf door de eeuwige tweestrijd met Amigio en daarbij ook meermaals de titel veroverde, begint het nieuwe seizoen met vaste waarden als Sebas Kan, Shahzeb Kamal, Henk van der Pluijm, Mike van Voorst, Ed Geels en de Fries Dennis van der Zee.

 

 

PlusConsultants DSA Rijen haalde vorig seizoen het podium dankzij sterke optreden van de Belgen Sybren Sokolowski en Nick Jansen en de Ier David O'Halloran. Het Brabantse team van captain John van Gorp krijgt nu dus versterking van een gevreesd Amigio-koppel: veelvuldig NK-winnaar René van Rijsbergen uit Breda en Ameer Baksh uit Hoogvliet.

 

 

Het Amsterdamse Final Touch 2 mag weer tot de outsiders worden gerekend met Kevin en Kendrew Oei, Dean Mitchell, Jasha Kiers, Tobias Kuppens-Groot, Steven Vloeimans en Andy de la Mar. Dat geldt ook voor zaalgenoot Final Touch met routiniers als Steven McGuinness, Joeri Reisig, Mischa Marchi, Frans Veling en Jur Kous, maar ook Bas Verviers, Zorain Abbass en Scott Veling als waardevolle krachten.

 

 

Snooker Utrecht uit Vleuten handhaafde zich vorig seizoen keurig in de eredivisie, met een uitblinkersrol voor Hugo van Houten die onlangs Mario Wehrmann versloeg in de finale van het Haags Open. Het team bestaat verder uit teamleider Mark Koppert, Nederlands kampioen Leon Alewijnse, de van Amigio overgekomen Amar Chedoe en het Bredase potkanon Brian Beekers.

 

 

Vlaardingen 1 treedt aan met vertrouwde namen als NK-recordkampioen Raymon Fabrie uit Rotterdam, Jerom Meeus, Bo Speyer, Bram Hofland, Marko Reijers, René Tinge en de Haagse troeven Maurice le Duc en Coen Fool.

 

 

Snooker Vlissingen dwong afgelopen seizoen als kampioen in de Landelijke Klasse de lang gedroomde promotie naar de Eredivisie af. De Zeeuwse formatie gaat daar voor handhaving met 'eigen kweek' Frans Diepstraten, Atong Wu, Jacco de Visser en Evert de Kok, aangevuld met Freek Bettonviel die jarenlang eredivisie speelde met HOB Nijmegen.  

 

 

De tweede 'promovendus' is een ander geografisch uiterste: SV Groningen keert terug op het hoogste niveau na winst in de play-offs. De noorderlingen gaan de strijd aan met Kevin Slotboom, Rik van Winsum, Ronald Rennen, Rob Zwerver en Dennis Krottje.

Komend weekend start ook de KNBB Landelijke Klasse, die dit seizoen uit twee poules bestaat. Deze week is ook de Competitie Regionaal begonnen, met een poule Noord en Zuid.  

 

1e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '24/'25, zaterdag 28 september

PlusConsultants DSA (Rijen) - Snooker Vlissingen (Vlissingen)

Vlaardingen (Vlaardingen) - Final Touch (Amsterdam) 

Final Touch 2 (Amsterdam) - Snooker Utrecht (Vleuten)

Westend! (Zaandam) - SV Groningen (Groningen) 

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: Corné Kuijpers
Foto Snooker Vlissingen: na promotie, via Frans Diepstraten

 

Eredivisie/Topklasse Fabrie, Raymon Snooker
Volg ons online