Maak kinderen enthousiast voor pool en snooker! Doeners gezocht voor promotie SmartCue

Je hebt het waarschijnlijk al meermaals zien langskomen: SmartCue, het scholenproject van de KNBB met pool en snooker in de wiskundelessen op school, is een groot succes.

Mail naar info@knbb.nl, en help kids in aanraking te komen met keusporten door promotie op scholen en beurzen, en door activiteiten te organiseren zoals schooltoernooien. We kunnen je hulp goed gebruiken!

22 augustus 2024

Ja, het Smartcue (voormalig: SmartPool) project is een groot succes. Nu al zoveel jaar op zoveel scholen als onderdeel van de lesprogramma’s, mede dankzij de ongekende media-aandacht. Zowel leraren als scholieren zijn ongekend enthousiast! Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek: Bijna alle scholieren (96%!) die gebruik hebben gemaakt van het lespakket ‘Wiskunde aan de pooltafel’ vinden dat het lespakket de wiskundelessen leuker heeft gemaakt. En dit betekent dat kids op jonge leeftijd met pool of snooker in aanraking komen én dit leuk vinden! Kortom, in alle opzichten pure winst.

 

 

Inmiddels is het tijd voor vervolgstappen. We zoeken doeners, die het leuk vinden om kinderen enthousiast te maken voor pool en snooker door promotie op scholen en beurzen, en door activiteiten te organiseren zoals schooltoernooien. Dit met als doelen:

  • Om SmartCue op nog meer plekken te krijgen
  • Om pool en snooker ook buiten de wiskundelokalen aan te bieden aan kids
  • Om de populariteit van pool en snooker bij de kids verder te vergroten
  • Om bij te dragen aan nieuwe, laagdrempelige pool- en snookermogelijkheden voor kids
  • Om SmartCue nu ook in competitieve vorm (schooltoernooien!) te kunnen aanbieden.

 

Is dit mogelijk iets voor jou? Wil jij als vrijwilliger graag helpen bij één of meerdere van deze doelen? En vooral: ben jij een aanpakker, een doener? Mail jouw contactgegevens naar info@knbb.nl o.v.v. “SmartCue Doeners”, en je wordt teruggebeld of teruggemaild.

Ongeacht of je zelfstandig kunt organiseren of graag wilt helpen/assisteren bij bestaande plannen: wij (en vooral de kids die graag willen poolen of snookeren) kunnen je hulp goed gebruiken!

 

 

Belangrijke links over SmartCue/SmartPool

Weer twee nieuwe SmartCue-scholen in 2024, bestaande scholen gaan door met SmartCue
Persbericht Mulier Instituut: Lespakket met poolbiljart maakt wiskundelessen leuker
Rapportage Smartpool. Docenten en scholieren over gebruik en tevredenheid Smartpool. (Mulier Instituut, PDF)
Website SmartCue/SmartPool
Alle berichten SmartCue/SmartPool op website KNBB

 

 

Tekst: KNBB/SmartCue
Foto's: SmartCue Comenius College Hilversum, SmartCue Eindfeest, SmartCue op Wiskundedagen

Jeugd Laagdrempelig SmartCue/SmartPool
Volg ons online