Koppositie voor Zundert in eredivisie, twee achtervolgers

De Kozoom league, de eredivisie driebanden voor teams, heeft na twee speelronden Zundert als koploper, twee achtervolgers met 3 punten en een lange middenmoot met 2 punten. Roland Forthomme was met een serie van 14 en winst op Nikos Polychronopoulos een opvallende kopman, Dick Jaspers versloeg Jean van Erp in het SIS bolwerk.

15 september 2024

 

OOSTERHOUT/ZUNDERT – De koppositie na twee speeldagen in de Nederlandse eredivisie voor teams is in handen van Zundert, twee teams vormen de subtop met 1 matchpunt minder, de middenmoot bestaat uit zes achtervolgers met twee matchpunten. Dick Jaspers en Henk Blauwblomme (40 caramboles in 16 en in 18) behoorden tot de beste winnaars van de tweede ronde. Roland Forthomme scoorde de hoogste serie met 14 voor Raymund Swertz met 13 en Jef Philipoom met 12. J&F Auto’s is het enige team zonder punten.

De koploper (Zundert) speelde zijn wedstrijd vrijdag al vooruit. Op zondag werden de resterende vijf wedstrijden gespeeld. Drie daarvan eindigden in een gelijkspel, alleen Team Eekhoorn en Aartsbouw gingen naar een 6-2 winst: Team Eekhoorn in eigen huis, Aartsbouw in de uitwedstrijd tegen Bousema Lochem.

Eddy Merckx trok de winst voor Aartsbouw over de streep in zijn partij tegen Martin Horn (40-31 in 26 beurten). Ronny Brants en Wesley de Jaeger droegen bij aan de Brabantse winst met winst tegen Gökhan Salman en Stefan Galla: 40-39 in 32, 40-34 in 35. De enige winnaar voor de thuisclub was Jeffrey Jorissen: 40-32 in 22 tegen Turgay Orak.

Team Eekhoorn sleepte de overwinning binnen tegen De Biljartacademie, ondanks de verloren kraker op centercourt waar Roland Forthomme, onder andere door een serie van 14, won van Nikos Polychronopoulos met 40-36 in 21. Peter Ceulemans, Frans van Kuyk en Jerry Hermans waren succesvol voor Eekhoorn in 35, 27 en 29 beurten.

Babbelz reisde naar Sluiskil en bleef na de winst op de eerste speeldag nu steken op een gelijke score tegen Dallinga. Peter De Backer en Bart Ceulemans trakteerden de Zeeuwen op dat ene kostbare matchpunt. Frédéric Caudron versloeg Steven van Acker met 40-30 in 27.

Paperclip en SIS, in het bolwerk van SIS, maakten hun voorlopige status in de middenmoot waar. Het meest werd uitgekeken naar Jaspers-Van Erp, de wedstrijd die beslissend was voor de score. De winst ging naar Dick Jaspers met 40-24 in 16, beste partij van deze ronde en goed voor de 4-4 die Paperclip wegsleepte. Raymund Swertz blonk uit voor het thuisteam met winst (en serie 13) tegen Dan Breur, 40-15 in 20 beurten. Raimond Burgman maakte een mooie 10, maar werd verslagen op de streep door Anno de Kleine met 40-39.

Cues&Darts haalde het eerste puntje binnen in de thuiswedstrijd tegen RCN Nieuwegein. Beste winnaar van de dag was Henk Blauwblomme in 18 beurten tegen Joey de Kok (40-22). Glenn Hofman bleef Dave Christiani net voor (40-37 in 23), aan de andere kant won Huub Wilkowski ternauwernood van Gerwin Valentijn (40-39). Barry van Beers herstelde het evenwicht tegen Jef Philipoom met 40-36 in 31.

Tekst: Frits Bakker

Foto Raymund Swertz (Ton Smilde)

 

 

 

Driebanden KNBB Kozoom League
Volg ons online