Kanonstart Westend! en DSA in KNBB Eredivisie Snooker

Nieuwkomers SV Groningen en Snooker Vlissingen met 9-0 verslagen 

29 september 2024

Met een 9-0 whitewash hebben de topfavorieten voor de titel in de KNBB Eredivisie Snooker '24/'25, Westend! Zaandam en PlusConsultants DSA Rijen, zaterdag 28 september beide hun openingsmatch gewonnen. De slachtoffers van dit 'warme welkom' waren de debutanten SV Groningen en Snooker Vlissingen.

Westend! Zaandam, vorig seizoen tweede achter het opgeheven kampioensteam Amigio Maassluis, startte thuis met een klinkende 9-0 tegen het gepromoveerde SV Groningen. Sebas Kan, Shahzeb Kamal en Dennis van der Zee wonnen ruimschoots al hun partijen tegen de gasten Rienus Gennissen, Ronald Rennen en Dennis Krottje. Zeven duels eindigden in 3-0. Van der Zee stond zowel tegen Rennen als Krottje een frame af (3-1), maar de Fries tikte tegen Rennen wel een 92-break weg. Kan trakteerde Rennen op een 99-break tegen.

 

 

PlusConsultants DSA uit Rijen speelt dit seizoen met de voormalige Amigio-kopman René van Rijsbergen uit Breda, die thuis met de Belgische topper en de Ier David O'Halloran geen genade kende tegen het debuterende Snooker Vlissingen. De Zeeuwen, vorig seizoen kampioen in de Landelijke Klasse, kregen met 9-0 klop. Atong Wu en Freek Bettonviel moesten drie keer 3-0 het onderspit delven. Jacco de Visser wist Van Rijsbergen nog wel tot een vijfsetter te dwingen, maar die ging toch met 3-2 naar de Brabander. In de tweede ronde nieuwe kansen: dan ontvangt Vlissingen thuis SV Groningen.

 

 

Het Amsterdamse Final Touch 2 kende thuis een goede start met een 6-3 overwinning op Snooker Utrecht uit Vleuten. Dean Mitchell won al zijn partijen met 3-1, tegen Nederlands kampioen Leon Alewijnse, Haags Open-winnaar Hugo van Houten en Brian Beekers. Van Houten wist wel van Kevin en Kendrew Oei te winnen, Beekers won eveneens van Kevin Oei, die net als Kendrew Oei echter sterker bleek van Alewijnse.

Vlaardingen kwam thuis niet tot winst tegen het bezoekende Final Touch Amsterdam. Bij de Noord-Hollanders zorgde de Brit Steven McGuinness voor de maximale score door met 3-2 te winnen van Maurice le Duc en Jerom Meeus en met 3-0 van Raymon Fabrie. De gastheren versloegen wel alle drie Zorain Abbass, maar Fabrie en Le Duc verloren beiden van Frans Veling, die alleen in Meeus zijn meerdere moest erkennen. Zo ging de 5-4 zege mee naar Amsterdam.

 

De tweede speelronde is op zaterdag 5 oktober.

 

1e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '24/'25, zaterdag 28 september

PlusConsultants DSA (Rijen) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 9-0

Vlaardingen (Vlaardingen) - Final Touch (Amsterdam) 4-5

Final Touch 2 (Amsterdam) - Snooker Utrecht (Vleuten) 6-3

Westend! (Zaandam) - SV Groningen (Groningen) 9-0*

* Sebas Kan (Westend!) maakt een 99-break tegen Ronald Rennen (SV Groningen)

* Dennis van der Zee (Westend!) maakt een 92-break tegen Ronald Rennen (SV Groningen)

 

1. Westend! (Zaandam) 1-1 (9-0)

2. PlusConsultants DSA (Rijen) 1-1 (9-0)

3. Final Touch 2 (Amsterdam) 1-1 (6-3)

4. Final Touch (Amsterdam) 1-1 (5-4)

5. Vlaardingen (Vlaardingen) 1-0 (4-5)

6. Snooker Utrecht (Vleuten) 1-0 (3-6)

7. SV Groningen (Groningen) 1-0 (0-9)

8. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 1-0 (0-9) 

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: met dank aan de teams

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online