Hazelaar in Rosmalen verbouwd

U heeft het mogelijk op social media al zien langskomen: de fraaie verbouwing van biljarttempel de Hazelaar in Rosmalen. Op vrijdagavond 6 september zal de formele opening zijn! We vragen Piet de Jongh, teamleider van kampioenenteam Hazelaar 1 en voormalig voorzitter van KVC, naar het hoe en wat

23 augustus 2024

NIEUWEGEIN/ROSMALEN

Piet, op het oog zag de locatie van de Hazelaar er altijd tiptop uit. Waarom dan toch een verbouwing?

De locatie zag er ook goed uit echter de foyer moesten we afstoten omdat de gemeente op alle sporthallen beleid gemaakt dat daar waar de situatie ging veranderen de horeca zou gaan verdwijnen en er drankautomaten geplaatst zouden gaan worden geplaatst. In ons geval hadden Frank en Marko besloten om er mee te gaan stoppen

Vervolgens hebben we alle voorzieningen geplaatst in de huidige biljartzaal.

 

 

Wat is er precies allemaal vernieuwd?
We hebben een keuken, bar, kleedkamer, wedstrijdsecretariaat en toiletruimte ondergebracht in onze eigen biljartzaal. Dit is samen met de gemeente gerealiseerd door eigen leden die  daarbij een hell of a job hebben verricht.

 

 

 

Er zijn veel berichten geweest dat het horecagedeelte, sinds jaar en dag gerund door Frank van Rooij en Marko de Leeuw, zou gaan sluiten. Is dit inderdaad het geval – en zo ja, wat komt ervoor in de plaats?
Het horecagedeelte zoals Frank en Marko dat jarenlang naar volle tevredenheid van onze vereniging gerund hebben moesten zij dat om financiële gronden gaan stopzetten. Maar wat zij de afgelopen periode betekend hebben voor de verbouwing van onze biljartzaal is gewoon fantastisch. Wat een inzet om er iets moois van te maken.

 

Wat gaat er gebeuren tijdens de officiële opening op vrijdagavond 6 september. En, is het open voor publiek?
We gaan het glas heffen met eigen leden en genodigden om samen te genieten van onze eigen prachtige biljartaccommodatie en ook nog om stil te staan bij wat we bereikt hebben met de inbreng van eigen leden. Een vereniging om trots op ze zijn!

 

 

Tekst: KNBB
Foto's/video: via Piet de Jongh

 

 

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Innovatie Vernieuwing
Volg ons online