Einde EK Snooker voor TeamNL: Sterke prestaties, maar geen podiumplekken

Na de eerste drie dagen was er veel hoop. Na de volgende drie dagen enige trots. Uiteindelijk zit het erop voor TeamNL in Portugal. Zeker niet ontevreden, al werd er geen eremetaal behaald. Het laatste verslag vanuit Albufeira

20 oktober 2024

Dag 8/9

Voor Nederland en TeamNL is het Europees Kampioenschap Snooker in Albufeira, Portugal, ten einde gekomen. Hoewel het toernooi nog enkele dagen doorgaat met de EK-competities voor teams en spelers met een beperking, is de Nederlandse bijdrage vandaag officieel afgesloten.

Het kampioenschap bracht een aantal mooie prestaties. Zo wisten bij de Masters Ed Geels en Joris Maas zich te plaatsen bij de beste 32 spelers. Ook het team van Joris Maas en Nick bereikte knap de laatste 16. Maar de meest indrukwekkende prestatie kwam vandaag van Hannah Graaf, die als enige vrouw tussen een veld van Engelse, Schotse en Duitse semi-professionals een plek veroverde bij de beste 16. Een opmerkelijke prestatie op dit EK, waar zij zich wist te meten met de absolute top.

 


 

Ondanks deze prestaties, wist Nederland geen podiumplekken te behalen. Sommige spelers hadden op meer gehoopt, anderen overtroffen zichzelf, en helaas was er voor enkelen gewoonweg sprake van brute pech. Het EK gaf een gemengd beeld: van onverwachte doorbraken tot teleurstellingen, maar bovenal toonde het de groei en potentie van het Nederlandse snooker.

Nu kijkt TeamNL vooruit naar het wereldkampioenschap voor amateurs in januari 2024 in Marokko. Voor Nederland ziet het ernaar uit dat er een sterk team zal afreizen naar dit prestigieuze toernooi. De voorbereidingen en trainingen zijn al in volle gang. Naast de felbegeerde wereldtitel staat er nóg iets belangrijks op het spel: tickets voor de zogenaamde ‘main tour’, het professionele snookercircuit. Winnaars kunnen een tweejarig toegangsbewijs verdienen voor het hoogste podium van de snookerwereld. TeamNL zal er alles aan doen om die kans te grijpen.

Zo komt een einde aan het EK, maar de focus ligt nu volledig op de volgende uitdaging. Het belooft een spannend seizoen te worden voor het Nederlandse snooker!

 


 

Dag 7

Engelse dominantie in Portugal, maar er is nog veel te spelen!

In Portugal lijkt het momenteel wel een Engels feestje. Craig Steadman, die we eerder al als favoriet noemden, maakt zijn status helemaal waar. Hij wint zowel de senior teams titel als het individuele toernooi! En alsof dat nog niet genoeg is, volgt Rebecca Kenna hetzelfde pad en pakt ook twee titels. Een indrukwekkende prestatie van beide spelers.

Maar het verhaal is nog niet voorbij! Momenteel strijden ze ook nog mee in de 6-reds competitie, waar ze nog een kans maken op extra titels. Het blijft spannend!

Voor Nederland zijn vijf spelers in de race om de titel. De poulefase is in volle gang, dus echte voorspellingen durven we nog niet te maken. Wat wel duidelijk is, is dat Nick Tielemans en Joris Maas goed in vorm zijn. Vooral Joris heeft de zwaarste poule geloot, maar dat lijkt hem weinig te deren. Met bizar sterk spel won hij gisteren zijn eerste poulewedstrijd. Hopelijk kan hij deze lijn doorzetten!

Vandaag speelt Hannah om 11.00 uur (Nederlandse tijd) en de vier heren komen om 13.00 uur in actie.

Tussen de wedstrijden door biedt de prachtige omgeving gelukkig wat ruimte voor ontspanning. Genieten van het uitzicht kan nooit kwaad, zeker niet na zo’n intensieve snookerwedstrijd!

 

 

Tekst: KNBB Snooker
Foto TeamNL, screenshot/telefoon: KNBB Snooker
Overige foto’s: EBSA

Dames EK Senioren
Volg ons online