Een nieuw seizoen Eredivisie Pool start dit weekend! Een vooruitblik

Eredivisie Pool ook dit seizoen gesponsord door Vegro. Wedstrijden wederom live (met commentaar) op KNBB YouTube. Alle acht Eredivisieteams komen dit weekend samen bijeen in Goes voor een spetterende seizoenstart. Met meteen al de kraker Hague 5 tegen regerend landskampioen Sport Pub Goes!

05 oktober 2024

GOES - Wat was het een heerlijk slot van een heerlijk seizoen Eredivisie Pool! Op de slotdag van het seizoen 2023-2024 weerstond de vriendenploeg van Sport Pub Goes de aanval van de talentenfabriek SPC Woensel, en bleef het sterrenteam van Hague 5 steken op plek 3.

 

Regerend landskampioen: Sport Pub Goes. Foto: Thierry Brachthuizer

 

Zeker vier grote kanshebbers voor de titel komend seizoen

Was de strijd om de landstitel in de Eredivisie Pool jarenlang een strijd tussen de ervaren toppers van Hague 5 (aangevoerd door internationale ster Niels Feijen) en de jonge talenten van SPC Woensel met o.a. de broers Pongers, het afgelopen seizoen heeft Sport Pub Goes zich hier op overtuigende wijze tussen weten te nestelen. Sterker: Sport Pub Goes wist alle aanvallen op hun vroeg veroverde koppositie af te slaan, met een vooraf niet verwachte titel als zeer terechte beloning. Het vriendenteam van o.a. Cyriel Ledoux, Ivo Aarts, Joey Haegmans en MVP van de Eredivisie Pool 2023-2024 Cliff Castelein was constant, en vooral: constant ijzersterk.

Maar Hague 5 en SPC Woensel zullen dit seizoen op revanche azen. En al direct bij de start zondag om 11:00 is daar de geweldige clash tussen Sport Pub Goes en Hague 5, thuis dus bij de Zeeuwse regerend landskampioen. Vuurwerk vanaf het begin, dus!

Kortom: sowieso zullen er drie grote kanshebbers zijn voor de titel. Maar het zou zomaar kunnen dat het toch al sterke Sonny’s Billiard Supplies mee gaat doen om de titel, aangezien Yannick Pongers, Quinten Pongers en Aziz Moussati de switch hebben gemaakt van SPC Woensel naar Sonny’s Billiards. Waardoor Woensel flink gehavend lijkt, al zou dit kunnen worden gecompenseerd omdat niemand minder dan Marco Teutscher onder de namen in het team van Woensel te zien is! Buiten kijf staat dat Sonny’s Billiard Supplies een flinke kwaliteitsinjectie heeft gekregen, dus het lijkt erop dat er zeker vier grote kanshebbers voor de titel zullen zijn komend seizoen.

En verder is Plan B Schedels terug in de Eredivisie!

 

Terug in Nederland? In ieder geval op de spelerslijst bij SPC Woensel: Marco Teutscher. Foto: Stefan Osnabrug

 

Quinten Pongers, samen met zijn jongere broer Yannick overgestapt naar Sonny’s Billiard Supplies

 

Start in Goes zondag 6 oktober om 11:00, met alle teams bijeen!

De start van de Eredivisie Pool 2024-2025 zal komende zondag, net als de start van vorig seizoen, plaatsvinden in Sport Pub Goes met een dubbele speelronde: om 11:00 speelronde 1, om 15:00 speelronde 2. Alle acht teams zullen dan bij elkaar zijn, net als bij de afsluitende speelronde van dit nieuwe seizoen (op neutraal terrein). Alle overige speelronden zullen worden gespeeld op twee locaties.

Grote namen in de Eredivisie Pool 2024-2025 zijn o.a. Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Marco Teutscher, Tim de Ruyter, Jan van Lierop, Ivo Aarts, Ivar Saris, Tim Jonkman, Alex Lely, Cyriel Ledoux en toptalenten als Mika van Berkel, Yannick Pongers en Quinten Pongers. Ook spelen buitenlandse spelers mee: enkele Belgen (o.a. Cliff Castelein) en Duitsers (o.a. Tobias Bongers). Niet alle toppers doen alle speelronden mee vanwege internationale verplichtingen – maar het deelnemersveld is niettemin indrukwekkend. En, alle wedstrijden zijn niet alleen gratis online te zien, ook de toegang ter plaatse is in alle gevallen gratis.

Alles over de Eredivisie Pool 2024-2025, alle teams, wedstrijden en spelers, en zelfs video’s, u vindt het op deze pagina.

 

Het speelschema van komende zondag

 

Wederom vier tafels livestream, waarvan één met Nederlands commentaar

Via het KNBB YouTube kanaal zijn alle speelronden liefst gratis vier streams beschikbaar, waarvan één met Nederlands (duo)commentaar. Commentatoren zullen afwisselend zijn: Jelle Kijlstra, Casper Verstegen, Pascal de Smit en Kevin Den Hartigh. Streams staan onder leiding van Jimmy Worung/Orange Forks, live op KNBB YouTube.

Stream 1 (met commentaar): https://youtube.com/live/wo8qPkJeiiE?feature=share

Stream 2: https://youtube.com/live/Y4uDSrSeL70?feature=share

Stream 3: https://youtube.com/live/P7FhN-rPIoU?feature=share

Stream 4: https://youtube.com/live/QCTuY2Avf1U?feature=share

 

 

Vegro wederom sponsor Eredivisie Pool seizoen 2024-2025

Dit seizoen is het tweede (en laatste) seizoen dat Vegro als sponsor fungeert van de Eredivisie Pool.

Doel van de overeenkomst met Vegro, zoals omschreven bij bekendmaking van de sponsordeal: het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland.

Dit betekent: iedere speelronde een selectie van wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij komt ook dit seizoen voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

In alle opzichten een geweldige injectie voor het poolbiljarten in Nederland! En dit seizoen wordt dit dus voortgezet, met dank aan Vegro.

Vegro is al sinds 1985 de winkel voor zorghulpmiddelen. Bij Vegro wordt niet gedacht in beperkingen, maar in mogelijkheden. Zodat jij je eigen koers kunt bepalen. Jouw kwaliteit van leven verbeteren is Vegro’s missie. Hun zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen en geeft comfort. Voor iedereen, in elke fase van het leven. 

Koop, huur of leen gratis een hulpmiddel in één van de zorgwinkels van Vegro, of via hun website: www.vegro.nl 

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Banners: KNBB/KNBB Sectie Pool
Kampioensfoto Sport Pub Goes 2023-2024: Thierry Brachthuizer
Archieffoto’s Marco Teutscher & Quinten Pongers: Stefan Osnabrug
Foto livestream setup met Jimmy Worung, openingsweekend seizoen 2023-2024: Sport Pub Goes
Met dank aan: Vegro

 

Eredivisie/Topklasse Poolbiljart
Volg ons online