Dubbele slotronde Eredivisie Pool: Kraker om titel; strijd om titel én degradatie nog open

Vooruitblik naar speelronde 13 & 14: Climax in de Distel in Roosendaal, waar alle teams aanwezig zijn voor de dubbele slotronde.
 
Zet maar in uw agenda: zondag 23 juni om 11:00, de kraker om de titel SPC Woensel – Sport Pub Goes! Live met commentaar via deze link

22 juni 2024

We hadden al aangekondigd: in speelronde 11 en 12 zullen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie, Sport Pub Goes en SPC Woensel, niets willen laten liggen. En dat deden ze ook niet! Na allebei twee 6-1 overwinningen, dus ook van Sport Pub Goes in de lastige uitwedstrijd bij Cues & Darts, hebben de twee koplopers voorkomen dat Hague 5 zich toch weer zou kunnen melden in de titelstrijd. Ook Hague 5 won tweemaal afgetekend, met 7-0 en 6-1, maar dit zal waarschijnlijk te weinig zijn om zich nog serieus te kunnen mengen in de titelstrijd: daarvoor lijkt de achterstand van 9 punten op Sport Pub Goes simpelweg te groot.

 


Kraker om de titel

De kraker om de titel vindt zondag 23 juni om 11:00 plaats: SPC Woensel – Sport Pub Goes. Sport Pub Goes heeft vier punten voorsprong (FG 61 tegen FG 57 voor Woensel, Hague 5 virtueel nog niet kansloos met FG 52) en er zijn zeven punten per wedstrijd te vergeven. Kortom, wint huidig koploper Sport Pub Goes met vier punten voorsprong of meer, dan is het kampioen! In alle andere gevallen, is het de slotwedstrijd die zal beslissen om de titel, met hoogstwaarschijnlijk Goes die het dan in eigen hand heeft. Zou daarentegen Woensel de kraker tegen Goes winnen met 6-1 of 7-0, dan staat Woensel eerste met 1 of 3 punten voorsprong richting de laatste wedstrijd, en is het de Eindhovense talentenfabriek die het in eigen hand zou hebben. Het team met de broers Pongers zal komend weekend alles uit de kast moeten halen!

 


 

Want dat is de echte slotronde van de Eredivisie Pool: zelfde dag, zelfde locatie, vier uur later, 15:00 start op alle tafels. Een slotronde waarin SPC Woensel het moet opnemen tegen Cues & Darts, en Sport Pub Goes tegen Sonny’s Billiard Supplies. Zoals gezegd, allemaal op één locatie, en dit zal een heel bijzondere dynamiek kunnen geven – waar ook de ploegen die eigenlijk al zijn uitgeschakeld zich mogelijk nog eens van hun beste kant willen laten zien.

Degradatiestrijd ongekend spannend

Maar niet alleen de strijd om de titel staat op het spel, ook aan de onderkant van de competitie is nog van alles om voor te spelen. De laatste degradeert rechtstreeks en plek 7 speelt voor behoud in de play-offs tegen de nummer twee van de eerste divisie. En dit allemaal is nog niet gespeeld – integendeel zelfs!

Voor plek 7 lijkt huidig nummer 5 Sonny’s Billiard Supplies genoeg marge te hebben, en dus geen serieus gevaar meer te lopen. Er zijn dus drie teams over waarvan er één zich zal veilig spelen, één veroordeeld zal zijn tot de play-offs, en één direct zal degraderen. De beste papieren zijn voor Centerpocket Eurohandel Muntmarkt: als die een paar punten sprokkelen zou het voor hen goed moeten komen – immers, ze gaan met vijf punten voorsprong op de gevreesde plek 7 de laatste dubbele speelronde in. Echter, Centerpocket speelt eerst tegen Hague 5 dat in haar laatste kans op de titel zeker voor de maximale 7-0 winst zal willen gaan, en in de laatste wedstrijd ontvangt Centerpocket dan de nu op zes punten afstand staande nummer laatst Hustlin PCD. En Hustlin treft eerder op de dag ook nog de nummer één na laatst Extension 1 Cryto.com. Kortom: huidig nummer laatst Hustlin PCD heeft zelfs nog alle kans om zich volledig veilig te spelen, en in één klap een sprong te maken naar de veilige plek 6.

Alle ingrediënten dus voor een heerlijke slotdag van de Eredivisie Pool in Roosendaal! Toegang in de Distel is gratis. Zorg dat u ter plaatse bent, danwel het volgt via het YouTube-kanaal van de KNBB. (Livestream 1 is met commentaar.) Livescores van alle partijen op de vaste Eredivisie Pool pagina op Cuescore.

 

 

Livestream schema/links zondag 23 juni, Biljart en Poolcentrum De Distel, Roosendaal

Livestream 1 met commentaarhttps://www.youtube.com/watch?v=HV-SyJ1CPPY

Livestream 2: https://www.youtube.com/watch?v=btLBDhNU18Y

Livestream 3: https://www.youtube.com/watch?v=DAR74NsSnDw

Livestream 4: https://www.youtube.com/watch?v=PetsR_3_93s

 

Links naar streams van eerder dit seizoen
Overzichtspagina KNBB YouTube met alle streams op een rij

 



 

Injectie voor Eredivisie Pool met nieuwe sponsor Vegro

De start van de Eredivisie Pool seizoen 2023-2024 op 8 oktober 2023 mocht er zijn. Er werd geweldig nieuws bekend gemaakt, namelijk dat Vegro zich voor twee jaar als sponsor heeft verbonden aan het poolen, voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025. Doel hiervan is het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland.

Dit betekent: iedere speelronde een selectie van wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij komt voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

In alle opzichten een geweldige injectie voor het poolbiljarten in Nederland!
 

 

Over Vegro

Vegro is al sinds 1985 de winkel voor zorghulpmiddelen. Bij Vegro denken we niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Zodat jij je eigen koers kunt bepalen. Jouw kwaliteit van leven verbeteren is onze missie. Ons zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen en geeft comfort. Voor iedereen, in elke fase van het leven. 

Dit doen we niet alleen. Met betrokken collega’s, geweldige mantelzorgers en verzorgenden én met jou zetten we de schouders eronder. Wat jouw doel ook is. Koop, huur of leen gratis een hulpmiddel in één van onze zorgwinkels of via onze website: www.vegro.nl want samen zorgen we ervoor.

Voor hulp. Voor middelen. Voor jou.

Vegro

 

 

Alle relevante links op een rij
Artikel KNBB over speelronden 11 & 12
Artikel KNBB over speelronden 9 & 10
Artikel KNBB over speelronden 7 & 8
Artikel KNBB over speelronden 5 & 6
Artikel KNBB over speelronden 3 & 4
Alle info Eredivisie Pool 2023-2024 (Cuescore)
Artikel PZC over koploper in Eredivisie Pool Sport Pub Goes
Artikel KNBB over sponsor Eredivisie Pool Vegro
KNBB YouTube (livestreams)

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Tekst “Over Vegro” : Vegro
Banners: KNBB/KNBB Sectie Pool
Stand Eredivisie Pool: Cuescore
Foto setup livestreaming/Jimmy Worung: Sport Pub Goes
Foto’s SPC Woensel/The Poolbrothers: Jan Rosmulder

Eredivisie/Topklasse Poolbiljart
Volg ons online