DSA Rijen haalt weer hard uit in KNBB Eredivisie Snooker

Henk van der Pluijm (Westend!) stunt met 126-break 

07 oktober 2024

PlusConsultants DSA Rijen heeft ook in de tweede ronde van de KNBB Eredivisie Snooker '24/'25 op zaterdag 5 oktober meedogenloos uitgehaald. Na de 9-0 vorige week tegen nieuwkomer Snooker Vlissingen moest nu Vlaardingen er met 8-1 aan geloven. Ook Westend! Zaandam en het Amsterdamse Final Touch 2 boekten hun tweede overwinning.
 
Thuis in de Dutch Snooker Academy in Rijen lieten de grootmeesters Sybren Sokolowski en René van Rijsbergen weer hogeschoolsnooker zien. De Belg won zijn partijen tegen Jerom Meeus, Coen Fool en Maurice le Duc zelfs zonder enig frameverlies: drie keer 3-0, ondermeer opgesierd met een 72- en een 80-break. Van Rijsbergen won ook drie keer, maar de Bredanaar, die onder meer een 59 maakte, moest er wel wat harder voor knokken: 3-0 tegen Fool, 3-1 tegen Meeus en 3-2 tegen Le Duc. Ameer Baksh won mede dankzij een 44-break ook van Meeus en Fool, maar moest met 1-3 zijn meerdere erkennen in Le Duc, die de Vlaardingse eer redde: 8-1 voor DSA.
 
 
 
 
Westend! Zaandam, dat in de openingsronde met 9-0 SV Groningen had afgetroefd, had beduidend meer moeite met de uitwedstrijd bij Snooker Utrecht in Vleuten. En dan met name met Hugo van Houten, die zijn drie partijen tegen de bezoekers Shahzeb Kamal, Dennis van der Zee en Henk van der Pluijm stuk voor stuk winnend afsloot. Brian Beekers wist ook te winnen van Van der Zee, maar bij die vier punten bleef het voor de thuisploeg, want hij verloor van Kamal. De gasten klopten bovendien allemaal NK-winnaar Leon Alewijnse, waarbij Van der Pluijm stuntte met een schitterende 126-break die een 133 had kunnen zijn als hij niet de allerlaatste zwarte bal had gemist. Al bij al 4-5 voor Westend.
 
 
 
 
De promovendi Snooker Vlissingen en SV Groningen, die bij hun debuut vorig week beide met 9-0 in het stof moesten bijten, troffen elkaar nu in Zeeland voor een onderonsje dat superspannend uitpakte. Thuisspeler Evert de Kok bleef puntloos, maar Atong Wu en Frans Diepstraten wonnen allebei van Ronald Rennen en Kevin Slotboom. Rik van Winsum had behalve van De Kok echter ook van Diepstraten gewonnen. Wu en Van Winsum streden bij 4-4 dus om de eindzege. De Groninger leidde met 2-1, maar Wu boog de situatie om en haalde het met 3-2 om de eerste Zeeuwse zege in de Eredivisie Snooker te laten optekenen: 5-4.
 
De broederstrijd tussen de zaalgenoten Final Touch en Final Touch 2 in Amsterdam eindigde ook in een thriller. Voor de 'thuisploeg' boekte Steven McGuinness drie punten tegen Kendrew Oei (3-0), Dean Mitchell (3-0) en Jasha Kiers (3-2). Ook Frans Veling versloeg Kiers, maar verloor van Oei en Mitchell. Deze laatste had net als Kiers ook al gewonnen van Zorain Abbass. Bij 4-4 moest het duel Abbass versus Oei de beslissing brengen en die viel met 1-3 uit in het voordeel van Oei en dus Touch 2: 4-5.
 
De derde speelronde is op zaterdag 9 november.
 
2e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '24/'25, zaterdag 5 oktober
Snooker Vlissingen (Vlissingen) - SV Groningen (Groningen) 5-4
Snooker Utrecht (Vleuten) - Westend! (Zaandam) 4-5 *
Final Touch (Amsterdam) - Final Touch 2 (Amsterdam) 4-5
PlusConsultants DSA (Rijen) - Vlaardingen (Vlaardingen) 8-1
* Henk van der Pluijm (Westend!) maakt een 126-break tegen Leon Alewijnse (Snooker Utrecht)
 
Stand KNBB Eredivisie Snooker '24/'25 na 2 van de 14 speelronden
1. PlusConsultants DSA (Rijen) 2-2 (17-1)
2. Westend! (Zaandam) 2-2 (14-4)
3. Final Touch 2 (Amsterdam) 2-2 (11-7)
4. Final Touch (Amsterdam) 2-1 (9-9)
5. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 2-1 (5-13)
6. Snooker Utrecht (Vleuten) 2-0 (7-11)
7. Vlaardingen (Vlaardingen) 2-0 (5-13)
8. SV Groningen (Groningen) 2-0 (4-14) 
 
 
Tekst: Peter de Brie
Foto 126 break Henk van der Pluijm: Shahzeb Kamal
Foto Sybren Sokolowski: via Sybren
Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online