In de kwartfinale!

TeamNL's Karina Jetten & Therese Klompenhouwer nog steeds op koers voor het goud bij het WK Dames, en de eerste prijs van €10.000

11 september 2024

BLOIS – De beste zestien speelsters gaan vandaag, woensdag, de finalefase tegemoet van het Wereldkampioenschap driebanden voor dames. Voor de laatste twee dagen met de knock-outs hebben zich onder andere de twee Nederlandse dames, de twee Koreanen, de Deense en de Turkse favoriete en de Belgische speelster geplaatst. Therese Klompenhouwer en Karina Jetten spelen hun wedstrijd bij de beste zestien om 14.00 uur (live op AfreecaTV). De Koreaanse Park speelt om 12.00 uur, de andere Koreaanse Ha Eun Kim speelt tegen Jetten.
 
Therese Klompenhouwer, die op de openingsdag ’een goed gevoel’ had en klaar is voor de knock-outs, treft eerst de Belgische Danielle le Bruyn, die ze gisteren in de groepsfase riant de baas was. ,,Ik wil mijn wereldtitel terug, daar ga ik alles voor doen’’, zei ze al in de voorbereiding. Op de eerste dag kon ze zien dat de tegenstand vooral uit Zuid Korea zal komen. Karina Jetten, die tegenover de tweede Koreaanse staat, gaat onbevangen de strijd aan. ,,Ik voel geen druk, ik probeer zo vrijuit mogelijk te spelen, hoewel er natuurlijk wel wat spanning is.’’
 
Het veld van 24 aan de start raakte onder andere drie van de vier Colombianen kwijt, maar behield verder ook de twee Vietnamezen in de strijd. ,,Ik kan nog niet goed inschatten hoe goed die zijn, dat zullen we in de knock-outs meemaken’’, zei Klompenhouwer over het verdere verloop.
 
Het WK voor dames wordt vandaag en donderdag uitgespeeld. Dan is de kampioen bekend die voor het eerst in de historie 10.000 euro verdient, de nummer twee krijgt 6.000 euro. Na het WK voor de dames spelen de junioren hun WK, onder andere met de Nederlander Joris van ’t Zelfden, die terugkeert van een stage in China.
 


 

 

VOLG TEAMNL IN BLOIS

In de Franse stad Blois worden twee wereldkampioenschappen driebanden gespeeld. De junioren strijden om de wereldtitel nadat eerst de dames het WK-bal hebben geopend. Namens TeamNL komen drie spelers in actie. Therese Klompenhouwer en Karina Jetten spelen bij de dames om de podiumplaatsen, Joris van 't Zelfden, die deze weken tussendoor met Jean Paul de Bruijn in China verblijft om namens de UMB het driebanden te promoten, start in het Junioren WK. De wedstrijden zijn live te volgen op AfreecaTV.

 

 

Alle info:
www.umb-carom.org/cm.aspx?id=390

Promovideo:
www.youtube.com/watch?v=DUUDeusWebM

Livescores:
http://umb.cuesco.net/competition/info?idx=174

Livestreaming:
billiards.afreecatv.com

Alle resultaten:
www.umb-carom.org/PG344L1/Union-Mondiale-de-Billard.aspx

Artikelen op KNBB.nl:
www.knbb.nl/nieuws/wk-dames-naar-knockouts-met-therese-en-karina
www.knbb.nl/nieuws/therese-en-karina-door-naar-tweede-dag-op-wk-dames
www.knbb.nl/nieuws/teamnl-met-drie-voor-twee-wks-blois 

 



 

Tekst: Frits Bakker
Foto's Ton Smilde

 

Dames Driebanden TeamNL
Volg ons online