Sport Pub Goes weerstaat aanval SPC Woensel, en is Kampioen Eredivisie Pool

Heerlijke dubbele slotdag in de Distel in Roosendaal: Sport Pub Goes kampioen vlak voor SPC Woensel en Hague 5; Hustlin PCD degradeert; play-off degradatie voor Extension 1 Crypto.com  

25 juni 2024

ROOSENDAAL - Het was een ongekend zware opgave voor SPC Woensel, zeker omdat het moest gebeuren zonder de broers Yannick en Quinten Pongers, toch twee van de meest waardevolle spelers van de talentenfabriek uit Woensel, en zonder het andere toptalent Mika van Berkel. Zonder the Dutch Poolbrothers moest de achterstand van vier punten op het ijzersterke vriendenteam van koploper Sport Pub Goes worden goedgemaakt in een directe confrontatie. En hoewel het begin goed was voor Woensel, wisten de Zeeuwen de aanval knap af te slaan, en met 3-4 winst was de titel feitelijk in de tas. In de slotwedstrijd kon Goes zich zelfs een 2-5 nederlaag tegen Sonny’s Billiard Supplies permitteren, en bleef het team van o.a. Cyriel Ledoux, Ivo Aarts, Joey Haegmans en MVP van de Eredivisie Pool Cliff Castelein de Eindhovense en Haagse concurrentie alsnog (zij het nipt) voor. Want Woensel won de slotwedstrijd knap 5-2 van het sterke Cues & Darts, en Hague 5 eindigde het seizoen met twee degelijke overwinningen – maar het was net niet genoeg om Goes van de titel te houden.

 

 

Het is juni oogstmaand voor Cyriel Ledoux, die de ene mooie titel of goede prestatie op de andere stapelt. Zij vreugde over het kampioenschap was enorm: “Kampioen Eredivisie 2023-2024! Een titel die je als pooler gewoon écht op je palmares wil hebben. En dan wordt het niet mooier dan het te doen met dit team. Limburgse kanonnen Joey Haegmans en Ivo Aarts , Belgische 'broere' Cliff Castelein, het was een genot om met jullie te spelen en het heeft voor Joey en mij zeker eraan bijgedragen dat ons niveau hard omhoog is gegaan. Dan 'Vinnie' Vincent Peemen enorm bedankt voor dit hele seizoen. 'Hart voor de sport' staat op je lijf geschreven. Ik kan niet wachten om Sport Pub Goes komend seizoen weer te vertegenwoordigen.”

Uit handen van Arno Hartman en Krijn Schuurman ontving Sport Pub Goes de prachtige kampioensschaal. Een waardig kampioen!

 


 

Erkend prijzenpakkers SPC Woensel en Hague 5 met lege handen

De jonge talenten uit Eindhoven, en de erkende toppers uit de Hofstad – ze hebben de laatste jaren volop prijzen gepakt. Maar dit jaar grepen ze naast de titel! Uiteindelijk kwam SPC Woensel slechts twee en Hague 5 slechts zes gewonnen frames te kort voor de titel, en hebben deze ploegen er samen met Sport Pub Goes een ongekend spannende titelstrijd van gemaakt.

Een strijd die mede vanwege de financiële injectie door Vegro voor iedereen prima te volgen was via het KNBB YouTube kanaal. Nu ook weer: vier tafels te volgen, en de belangrijkste tafel met Nederlands commentaar. Heerlijk!

Maar misschien nog fijner was deze slotdag voor diegenen die aanwezig waren. Twee slotronden op één (prachtige!) locatie, alle spelers bijeen: veel mooier kan het niet. Het was reclame voor het Nederlandse poolen!

 

Hustlin PCD redt het niet

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Vooraf schreven we nog dat Hustlin PCD misschien wel de laatste plaats zou kunnen overdoen en wie weet ook zelfs de voorlaatste, omdat het de twee directe concurrenten Extension 1 Crypto.com en Centerpocket Eurohandel Muntmarkt allebei in een rechtstreeks duel zou treffen, én omdat het team met spelers als Tim de Ruyter, Jan Rempe, Alex Montpellier en Chris Pronk toch over behoorlijk wat kwaliteit beschikt. Echter, beide wedstrijden tegen de directe concurrenten gingen met 3-4 verloren, en dus speelt Hustlin volgend seizoen een divisie lager. Play-off is er voor nummer 7 Extension, toch ook een team met een kanon als Marc Bijsterbosch in de gelederen. Het geeft aan hoe sterk de Eredivisie Pool in de breedte is, en hoeveel (veelal ook jonge) goede spelers wij in Nederland hebben.

 



 

Dank iedereen voor een mooi seizoen

Al met al: het reguliere seizoen zit erop! Wij danken iedereen voor de berichten, de likes, de aanwezigheid, de hulp of het meedoen. Dank dus aan vrijwilligers zoals:

Wedstrijdleiding:
Sacha Romero
Sang Vonk
Arno Hartman

Commentatoren:
Jelle Kijlstra
Casper Verstegen
Pascal de Smit
Kevin Den Hartigh

Fotograaf:
Thierry Brachthuizer

Livestream:
OrangeForks

Heel veel dank, allen. En: Volgend jaar weer!

 



 

Injectie voor Eredivisie Pool met nieuwe sponsor Vegro

De start van de Eredivisie Pool seizoen 2023-2024 op 8 oktober 2023 mocht er zijn. Er werd geweldig nieuws bekend gemaakt, namelijk dat Vegro zich voor twee jaar als sponsor heeft verbonden aan het poolen, voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025. Doel hiervan: het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland.

Dit betekende: iedere speelronde een selectie van wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij kwam voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

In alle opzichten een geweldige injectie voor het poolbiljarten in Nederland! En ook komend seizoen wordt dit dus voortgezet, met dank aan Vegro.

Over Vegro

Vegro is al sinds 1985 de winkel voor zorghulpmiddelen. Bij Vegro denken we niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Zodat jij je eigen koers kunt bepalen. Jouw kwaliteit van leven verbeteren is onze missie. Ons zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen en geeft comfort. Voor iedereen, in elke fase van het leven. 

Dit doen we niet alleen. Met betrokken collega’s, geweldige mantelzorgers en verzorgenden én met jou zetten we de schouders eronder. Wat jouw doel ook is. Koop, huur of leen gratis een hulpmiddel in één van onze zorgwinkels of via onze website: www.vegro.nl want samen zorgen we ervoor.

Voor hulp. Voor middelen. Voor jou.

Vegro

 











 

Alle relevante links op een rij
Artikel KNBB over speelronden 13 & 14
Artikel KNBB over speelronden 11 & 12
Artikel KNBB over speelronden 9 & 10
Artikel KNBB over speelronden 7 & 8
Artikel KNBB over speelronden 5 & 6
Artikel KNBB over speelronden 3 & 4
Alle info Eredivisie Pool 2023-2024 (Cuescore)
Artikel PZC over koploper in Eredivisie Pool Sport Pub Goes
Artikel KNBB over sponsor Eredivisie Pool Vegro
KNBB YouTube (livestreams)

 

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Tekst “Over Vegro”: Vegro
Stand Eredivisie Pool: Cuescore
Foto’s: Thierry Brachthuizer
Foto Cyriel Ledoux: via Cyriel

Eredivisie/Topklasse Poolbiljart
Volg ons online