Kopstukken Kozoom League in een prachtig gevecht

De Nederlandse eredivisie driebanden voor teams gaat naar het einde en naar de play-offs in een ongekend spannend gevecht. SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn staan gelijk in machpunten met nog twee speeldagen te gaan. Mocht dat zo blijven, dan eindigt het team met het hoogste percentage caramboles op de eerste plaats. De concurrenten strijden om de twee andere posities. Het verslag van de 20e speeldag, de kansen en de belangrijkste wedstrijden in het laatste dubbele weekend.

05 mei 2024

OOSTERHOUT - ,,De finish is in zicht en we hangen nog altijd in het wiel’’, zei Jerry Hermans, teamsponsor en speler van Team Eekhoorn uit Oosterhout zondag aan het eind van een enerverende middag. De Brabander doelde natuurlijk op de positie bovenaan in de Nederlandse eredivisie voor teams met nog twee speelronden te gaan. SIS Schoonmaak maakte een halve misstap met een 4-4 tegen Cues&Darts, Team Eekhoorn won op deze 20e speeldag de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts met de maximale score van 8-0. Het is een tijdje geleden dat topteam SIS Schoonmaak zo tot het eind moest duelleren met een concurrent.

 

 

De individuele heersers in deze spannende weken van de Kozoom league zijn Glenn Hofman, die nu won van Eddy Merckx, Peter Ceulemans, Frans van Kuyk en Jeffrey Jorissen. Glenn Hofman wint al maanden vrijwel al zijn wedstrijden en dienst ook niet terug voor botsingen met spelers uit de wereldtop. Peter Ceulemans won van zijn laatste vier partijen (40 punten) twee keer in 12 en één keer in 14 beurten. Frans van Kuyk, onverslijtbaar en deze week ook kampioen geworden in België, zal zeker met Peter Ceulemans een belangrijk duo vormen in de play-offs met Team Eekhoorn.

Hoe sterk de teams in deze fase ook komen opdagen, het is geen garantie voor succes. De voorbeelden doen zich elke week voor. Burgmans Biljarts zet in de strijd om zich te handhaven al drie weken de PBA prof Eddy Leppens in. De Belg verloor zijn drie wedstrijden: van Dick Jaspers, Dave Christiani en deze zondag kansloos tegen Peter Ceulemans met 40-20 in 14 beurten. Een ander voorbeeld: Erwin Kivits kreeg als kopman van Team Nachtwacht de Turkse PBA speler Birol Uymaz tegenover zich. De Nederlander, een subtopper, zegevierde met 40-37 in 33.

De ontknoping nadert nu met rasse schreden. Behalve dat Topbiljart Zundert en Dekker vrijdag (10 mei) nog moeten inhalen, wordt de eindstand nu volgend weekend beslist in het dubbele weekend op zaterdag 11 en zondag 12 mei.

Voor de twee koplopers is het programma: SIS Schoonmaak zaterdag thuis tegen Dekker en zondag naar Topbiljart Zundert. Team Eekhoorn zaterdag thuis tegen Cues&Darts, zondag uit naar Dekker/AP.

Onderin heeft DKM Tools nog 1 puntje nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat moet gebeuren in een uitwedstrijd tegen Dallinga of een thuiswedstrijd tegen Aartsbouw Sprundel. Team Nachtwacht in die onderste regionen speelt nog tegen J&F Auto’s, dat zeker ook nog niet veilig is, en tenslotte tegen Dallinga.com.

Bij Cues&Darts tegen SIS Schoonmaak waren Raimond Burgman en Martien van der Spoel succesvol voor SIS tegen Pierre Soumagne en Huub Wilkowski. Cues&Darts hield de stand in balans dankzij Glenn Hofman en Ruben Legazpi met 40-34 en 40-18.Team Eekhoorn bleef foutloos in eigen huis tegen Burgmans Biljarts dankzij Peter Ceulemans, Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans en Jerry Hermans. Bousema blijft de middenmoot aanvoeren door de zege tegen Dallinga met 6-2. De kopmannen, die de laatste weken vaak samen een team vormden, maakten er een mooi gevecht. Jeffrey Jorissen versloeg Jean Paul de Bruijn met 40-35 in 25. Johan Loncelle won op 1 carambole van Steven van Acker, Peter De Backer op 2 caramboles van Stefan Galla.

Aartsbouw hield belangrijke matchpunten in eigen huis door de 6-2 overwinning op J&F Auto’s met een voortreffelijke Kay de Zwart tegen Ronny Brants (40-23 in 24) en Turgay Orak die Murat Gökmen versloeg met 40-34 in 23.

DKM Tools had zijn winnaars in de wedstrijd tegen Team Nachtwacht in Dion Nelin, Ronny Lindemann en Davy van Havere. De winnaar bij de tegenpartij was Erwin Kivits.

Tekst Frits Bakker
Foto Jerry Hermans ©Paul Brekelmans

Driebanden KNBB Kozoom
Volg ons online